maandag, april 30, 2007

Sunshine

Kia Ora!

Na de nieuwe foto's van gisteren is het vandaag tijd om eens kort te overlopen wat ik de afgelopen week allemaal uitgespookt heb. Het is te zeggen, wat me zoal bezig gehouden heeft. Buiten een hoop schrijfopdrachten voor mijn CPE heb ik namelijk nog wat fun gehad ook. Jeej! :-p

Dinsdag was het uiteraard filmavond en zijn we naar Sunshine gaan kijken. Een SF-verhaal over, u raadt het al, de zon. In de toekomst zal de zon zijn kracht verliezen en de aarde niet meer kunnen voorzien van het broodnodige licht. Om te voorkomen dat dit effectief gebeurt, wordt er een missie naar de zon ondernomen en willen ze met een speciale "bom" de zon heractiveren. De eerste missie faalt en de film begint bij de tweede missie. Hoewel verhalen als dat (aka Let's save the world and die for a good cause) meestal vrij voorspelbaar zijn slaagt deze film er in verrassend uit de hoek te komen en de muziek is subliem. Een film waar je kan van genieten als je voor het meer alternatieve genre bent en niet achter de zetel kruipt bij de minste spanning. Kijk hier naar de trailer en let op de geweldig muziek (van Requiem for a dream).

Woensdag was het dan tijd voor een dagje vrijaf. Zoals ik al had gezegd was het dan Anzac Day en wij hadden gezien het prachtige weer besloten een picnic in een nabijgelegen park te houden. De zonnige resultaten zijn te bewonderen op Flickr. Prachtige namiddag gehad en 's avonds nog eens naar de film geweest. Dit keer was het de beurt aan Pathfinder. Een film over de Vikings. De grauwe sfeer en de uitgedoste Vikings maken de film de moeite waard. Al moet ik toch ook even van het hart dat er gaten zaten in het verhaal en in de actie scenes. Het mag dan een ziekelijk oog voor detail zijn, maar als er in het midden van gevechtsscenes ineens vijanden verdwijnen en van die dingen is veel van de magie voor mij al verloren ... Verder zit er ook een soort Pocahontas verhaaltje in en vanwege de rating van de film hebben ze hier dan ook al wat liefelijk zou kunnen zijn uitgelaten. Blijkbaar kan Hollywood wel leven met in de pan gehakte Vikingen, maar is een intieme scene er grandioos over ... Lang leve Amerika??? Een ander raar feit: de Viking praten een soort Scandinavisch taaltje - logisch - en de Indianen praten ... Engels ... Vermits ik in de film zat met oa 3 Scandinavische meisjes was dat uiteraard wel leuk voor hen, want ze konden ook effectief verstaan wat die Vikingen aan het zeggen waren, maar toch, de Indianen die Engels spreken, dat is wat men noemt chauvinisme van het verkeerde soort ...

Donderdag en vrijdag stond er niet echt veel speciaals op het programma. Zaterdag was het dan tijd voor the ladies (aka de Japanse vrouwtjes) om naar huis te gaan. Het gaat weer een stuk stiller zijn zonder hen, al verwachten we binnen afzienbare tijd 3 nieuwe studenten ...

Zaterdagavond zijn we dan naar Maui gegaan. Dit is een lang gepland spectakel over de Maori's waar we naar gaan kijken zijn in het Civic Centre. Zeg maar de lokale Schouwburg. Het was de moeite, er vlogen mensen door de lucht, podium ging omhoog en omlaag, licht en geluid spektakel. Kortom het geheel was goed. Het enige minpuntje was dat er nogal veel in het Maori gesproken werd, logisch langs de ene kant, maar soms moeilijk om het verhaal te volgen als je die taal niet spreekt. In ieder gevcal was het wel de moeite waard en hebben we weer een leuke avond gehad.

Over zondag kan ik kort zijn: rustig. Niets speciaals gedaan, lang geslapen en dan naar 't stad getrokken om mijn foto's online te zetten. Daarna Pef en Stina nog even gezien om dan naar huis te gaan en naar My Big Fat Greek Wedding te kijken.

Over onze keuken dan. Na zowat 6 weken keukenloos te zijn komt het einde in zicht. Het is te zeggen we hebben nu een kleine keuken beneden, maar dat blijkt niet te werken naar Mani's zin. Tis een klein vrouwtje, maar ze heeft een grote keuken nodig :-p Onze grote keuken wordt zo stilaan een feit. We hebben kasten, een fornuis, een vaatwasser en een dampkap. Met uitzondering van de kasten allemaal in stainless steel. Deze week worden er nog een broodrooster en microwave gebracht in stainless steel en wordt ook het granieten werkblad geleverd. Eens dat er is moet enkel de verlichting nog geinstalleerd worden en zijn we weer vertrokken :-)

Voor zover de wekelijkse update.
Maak er een leuke week van!
Grote glimlach,
Juan

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie foto's... je schijnt je daar nog altijd in mooi gezelschap te bevinden. Houden zo zou ik zeggen. Nog veel fun deze week en vergeet niet te blokken hé!
groetjes