woensdag, december 13, 2006

Zondag en maandag

Kia Ora!

Nu de zomer helemaal begint te ontplooien aan de andere kant van de wereld is er een zomerstemming alom en dat is natuurlijk aardig. De zon is al op als je uit je bed komt; zelfs als dat om 6u30 is en het blijft 's avonds tot na 20u klaar. Niet echt iets negatiefs te melden op weergebied dus :-) Het heeft vandaag wel even geregend, maar ondertussen is er alweer een stralende zon tevoorschijn gekomen en that's how we like it!

Maar kwestie van bij de zaak te blijven zullen we mijn dagen nog even verder overlopen. Ondertussen gekomen bij zondag, zijnde de verjaardag van Gianna. We hadden met een 10-tal personen afgesproken in een park, het weer was geweldig en zijzelf was niet op de hoogte van het feit dat er iets georganiseerd was. Verder hadden we een kleine bijdrage moeten leveren en dan werd er ook nog gezorgd voor een fruitige schuimwijn, taart en we hadden zelfs een straatmuzikant die daar voor ons (en tegen betaling uiteraard :-p) speciaal een uur of twee gespeeld heeft. De verrassing was geslaagd, want ze stond echt met haar mond vol tanden, de sfeer zat er ook aardig in. Na het eten hebben we ons gesetteld op het gras en daar lekker in de zon gelegen. Iedereen, inclusief mezelf, was wel ergens verbrand. De zon is hier namelijk enorm sterk en verbranden op een 10-tal minuten is hier absoluut niet moeilijk. Er wordt dan ook aangeraden van je elke 5 minuten in te smeren, maar rekening houdende met de fun dat dat met zich meebrengt en de veel te hoge frequentie kan je al raden hoe dikwijls wij ons ingesmeerd hebben :-)

Na het park hadden we dan nog een reservatie in een Italiaans restaurant, waar we nog eens lekker gaan smikkelen zijn. Na daar genoten te hebben zijn er een deel naar huis gegaan en een ander deel zijn naar de Lenin gegaan; de bar waar ik het gisteren ook al over had. Daar nog even op het terras gezeten enkele nieuwe ontdekkingen gedaan, waaronder vodka met peper- en chocoladesmaak (niet beide tegelijk uiteraard). Voor de duidelijkheid: ik heb niet al die dingen staan bestellen en mij een stuk in mijn botten gedronken, maar proeven was wel een must uiteraard. Tis maar dat we elkaar goed verstaan :-)

Maandag was dan een heel normale lesdag, maar het einde van de dag was dan weer iets speciaals: eten in de SkyTower. Na al de drukte die ik er al rond gemaakt heb is het er dan toch eindelijk van gekomen :-) Na eerst Auckland by night eens bestudeerd (en goedgekeurd) te hebben zijn we daarna naar het restaurant gegaan. Het concept was eerst een voorgerecht aan tafel te krijgen en daarna hoofdgerecht en dessert in buffetvorm. Het voorgerecht in kwestie - voor mij was dat crab met mango en balsamicodressing - kon ermee door, maar je kon wel smaken dat het niet vers klaargemaakt was, wat dan wel weer jammer was. Het hoofdgerecht dan was wel erg verzorgd. Keuze uit hoofdzakelijk vis ( o. a. sashimi (sushi), oesters, sint-jacobsschelpen, inktvis en mosselen), vlees (o.a. beenham en steak) en uiteraard een heel assortiment aan groenten en pasta. Verder hebben we ook veel plezier gehad omdat 2 van het gezelschap voor het eerst een oester aten en 2 andere dan weer voor het eerst sushi. Voor de rest bleken ook de sint-jacobsschelpen iets speciaals te zijn. Plezier verzekerd in ieder geval en het was nog lekker ook :-) Het dessert tot slot was vanalles met chocolade; verder waren er ook aarbeien en kersen, ijs en meer van dat zoets. In zijn geheel was er dus keuze te over en hadden we meer dan teveel gegeten op het einde van de avond.

De rest van de week is tot nu toe al vrij normaal verlopen. Zijnde dat ik op dinsdag naar de film geweest ben (Deck the Halls - DO NOT go there!!! - Serious health risc!). Vandaag is er ook niets speciaals gepland en ga ik voor het eerst in anderhalve week thuis zijn 's avonds en ook nog eten. Mani was bijna gechoqueerd toen ik zei dat ik thuis zou zijn :-p De volgende avonden is dat weer onmogelijk door plannen, dus we gaan er van genieten :-) Tot de volgende!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het water komt ons in de mond bij het horen van al die heerlijkheden: sint-jacobsvruchten, inkvis, oesters e.d. laat maar komen. Ben blij dat er sommigen hun culinaire kunnen een beetje kunnen bijschaven hebben Waar dat jaar NZ al niet goed voor is...Byekes, ik ga nu een boke met kaas gaan eten...

Anoniem zei

Aarbeien ken ik niet; wel aarsbeien onder de vorm van aambeien, maar dat is dan weeral iets anders dan aardbeien.